Yoga   Praktijk   José  Swelsen


Jonge moedergroep & babymassage

 

Op het begin ben je als kersverse moeder vaak nog onzeker. De tijd na de bevalling is fantastisch, maar ook zeer vermoeiend en soms verwarrend. Het is dan fijn om deze onzekerheid te kunnen delen met andere moeders in een jonge moedergroep. In deze groepen zal hiernaast ook de focus liggen op babymassage.

Lichamelijk contact is onmisbaar voor baby's. De oliën beschermen de huid, terwijl het strelen en rekken van het lichaam dienen als hulpmiddel om de baby sterker te laten worden. Onderzoek in de kindergeneeskunde heeft aangetoond, dat te vroeg geboren baby’s zich sneller ontwikkelen wanneer ze regelmatig gemasseerd worden. José gebruikt in haar praktijk de Shantala babymassage en de Tui-na Chinese kindermassage. De verbondenheid en het contact tussen ouder en kind worden versterkt, en je leert je baby beter tot rust te brengen en op zijn/haar gemak te stellen. Door je baby te masseren spreek je hem/haar in zijn eigen taal aan. Liefdevol aanraken is even essentieel voor een baby als voeden en verluieren. Het legt een basis waar je kind je later in het ;even dankbaar voor zal zijn. Het zorgt voor rust, veiligheid en geborgenheid. Babymassage leidt tot een vermindering van slaapproblemen, verlichting van buikkrampjes en verbetering van eigen lichaamsbesef.

De babymassage wordt je geleerd op je eigen baby, ondersteund door een video en een demonstratie door een moeder met een baby.

Tegen de tijd dat de baby gaat kruipen en lopen, wordt het soms even moeilijk te masseren. De wereld om hem/haar heen is dan zo spannend, dat alles ontdekt moet worden. Maar daarna

maakt hij/zij er weer graag gebruik van. Je kunt dus nog jaren doorgaan met masseren.

 

Er is ook aandacht voor het herstel van het eigen lichaam m.b.v. yogaoefeningen, de sensomotorische ontwikkeling van je baby, til- en draagtechnieken op haptonomische wijze en eigenlijk alles waar je verder vragen over hebt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yoga Praktijk Swelsen Elsloo

Julianastraat 35 6181GN

.046-4372022


BTW: NL 086342356 KvK 14117048

Webmaster:Kunnie Gras

Laatste update:29-10-2015