Yoga   Praktijk   José  Swelsen

 

Tieneryoga

 

Tieners vallen min of meer tussen de wal en het schip. De kinderyoga lessen zijn vaak te kinderachtig en de volwassen yogalessen soms weer te saai. En dat terwijl er juist in de tienertijd veel met je gebeurt. Er zijn lichamelijke veranderingen, maar ook ontwikkel je langzaam maar zeker je eigen ik. Soms voelt het als 'storm' in je hoofd en lichaam te midden van al die verandering. Daarnaast heb je ook nog te maken met proefwerken en huiswerk, en dan is het heerlijk als je weet hoe je jezelf kunt ontspannen. Ook kunnen er momenten zijn dat je je juist moe en futloos voelt, dan is het fijn om jezelf met bepaalde oefeningen weer energie te kunnen geven. Je leert om fitter en soepeler te worden, jezelf te ontspannen, accepteren en vertrouwen. Tieneryoga is als het ware een rustpunt in je drukke agenda. Een plek waar je kunt ontladen en helemaal jezelf kunt zijn.

 

Tijdens de lessen is er aandacht voor:

• Actieve yoga

• Ontspanningsoefeningen

• Ademhalingsoefeningen

• Meditatie

• Visualisatie

 

 

 

 

 

Yoga en meditatie leidt tot betere prestaties op school en tijdens sport. Je huid en lichaam worden sterker en je voelt meer rust. Onzekerheid, examenvrees, moeheid en negatieve gedachten nemen af door yoga en je concentratie en energie neemt toe.

 

INDIVIDUELE BEGELEIDNG

Soms is het voor een tiener nog te moeilijk om in een groep te functioneren. Dan begeleid ik de tiener individueel, alleen of met de ouder(s)/verzorg(st)er(s) er bij. Meestal kan de tiener na een tijdje gewoon in de groep meedoen.

Op dit moment is er kinder- en tieneryoga op donderdag na school.

 

Ervaringen van Floor met tieneryoga bij José:

"Tieneryoga is super leuk! Ik ben ongeveer 4 jaar geleden begonnen met yoga, inmiddels ben ik 15 jaar. In die 4 jaar heb ik José goed leren kennen. José is een geweldige lerares die naar je luistert en je neemt zoals je bent. Haar lessen zijn afwisselend en uniek. Ook leer je bij yoga veel nieuwe mensen kennen, waarmee je toch een speciale band krijgt én waarmee je lol kan maken. In de groep is het erg belangrijk dat iedereen goed en normaal met elkaar om gaat en elkaar nooit uitlacht. Huilen bij yoga hoeft helemaal niet ongemakkelijk te zijn. Ondanks dat is tieneryoga heel gezellig, maar het kan ook heel serieus zijn. Bij yoga leer je om je te ontspannen en even alles te vergeten door oefeningen te doen en met anderen te kletsen. Het is totaal niet zo dat je lenig voor yoga hoeft te zijn, ook hoef je helemaal niet spiritueel te zijn of yogataal te spreken. En het is geen probleem als je er niet veel van af weet, dat is ook helemaal niet belangrijk. Iedereen kan yoga, als je er maar voor open staat".

 

 

 

 

 

Yoga Praktijk Swelsen Elsloo

Julianastraat 35 6181GN

.046-4372022


BTW: NL 086342356 KvK 14117048

Webmaster:Kunnie Gras

Laatste update:29-10-2015