Yoga   Praktijk   José  Swelsen

Zwangerschapsyoga

 

Met zwangerschapsyoga kun je al vroeg beginnen, vanaf de 12e week. In het begin is het soms nog wat onwezenlijk. Er is nog nauwelijks iets te zien aan je buik. Maar door veel met je lichaam bezig te zijn, ga je signalen eerder herkennen. Misschien zou je wat meer op je houding moeten letten, omdat de baarmoeder trekt aan de ban¬den in je onderrug of in de liezen; misschien hebben je benen wat extra aan¬dacht nodig omdat je last hebt van kramp, spataderen of vermoeidheid in de benen.

Door alle oefeningen heen zijn ook de ademhalingen ver¬weven. Daarnaast besteden we speciale aandacht aan hoe je die ademhalingen kunt gebruiken bij het opvangen van de ontsluitingsweeën en persweeën. Je leert hoe je kunt persen en hoe je kunt omgaan met pijn. Want ook yoga garandeert geen pijnloze bevalling. In het begin is het bevallen hard werken en vaak pijnlijk, maar je leert door de yoga hoe je dat kunt opvangen. Yoga leert je als het ware met de pijn mee te gaan, als de golven van de zee. Hoe meer ontspannen je bent, hoe meer je je opent voor de bevalling.

 

Je kunt samen met je partner naar zwangerschapsyoga komen of gebruik maken van de maandelijkse partner¬avond. Je partner leert hoe hij je tijdens de zwanger¬schap en tijdens de bevalling kan helpen met bepaal¬de manieren van masse¬ren. Jullie leren een aantal oefeningen die je samen kunt doen om de weeën op te vangen. Je partner leert ook de ademhalingstechnieken, zodat hij je onder¬ steunen kan of, als je het even niet meer weet, leiden kan. Verder leert hij ook hoe hij actief kan helpen bij het persen. Uiteindelijk beval jij natuurlijk, maar je kunt veel hulp en steun van je partner hebben.

Ter ondersteuning van dit alles is er regelmatig een videoavond.

 

INDIVIDUELE BEGELEIDING

Ook zwangere vrouwen kunnen soms individuele begeleiding nodig hebben, na een moeilijke vorige bevalling, bij angst voor de bevalling e.d. Of na de bevalling bij een postnatale depressie.

Klik hier voor meer info over individuele begeleiding.

 

 

 

 

 

Yoga Praktijk Swelsen Elsloo

Julianastraat 35 6181GN

.046-4372022


BTW: NL 086342356 KvK 14117048

Webmaster:Kunnie Gras

Laatste update:29-10-2015